V soboto 11. maja bo na Golici veselo, zanimivo, zabavno, živahno. Tri jeseniška društva bodo slavila okrogle obletnice. Planinsko društvo Jesenice slavi 100 let, ravno tolikšno starost bodo slavili tudi jeseniški gorski reševalci, najstarejši slavljenci na Golici- lepotici vseh lepotic, pa bomo člani Pihalnega orkestra Jesenice- Kranjska Gora, ki letos slavimo on častimo 150 let začetka delovanja jeseniških godb. Vrhunec praznovanja za jeseniško 'pleh musko' bo zagotovo slovesna premierna izvedba skladbe Golica, Avsenikove in prvič izdane in odigrane svetovno znane skladbe v priredbi za pihalne orkestre izpod peresa skladatelja Petra Tovornika.

Da bo največkrat predvajana skladba zvenela daleč naokrog, se nam bodo pridružili še člani nekaterih pihalnih orkestrov iz celotne Slovenije (Alples Železniki, Senovo, Lenart, Trebnje, Šenčur), številni orkestri pa bodo Golico istočasno zaigrali v domačih krajih in se pridružili slavju.

 Praznujemo:

150 let Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora

100 let Planinskega društva Jesenice

100 let GRS Jesenice

70 let Avsenikove skladbe Na Golici

50 let skladbe Ivana Knifica Jeseniškim železarjem

40 let koče na Golici

 Za vas igramo:

1100 - Koračnice

1200 - Na Golici - Slovesna premierna izvedba Avsenikove in prvič izdane in odigrane svetovno znane skladbe v priredbi za pihalne orkestre izpod peresa skladatelja Petra Tovornika