Godbeniki in ostali člani Pihalnega orkestra Jesenice- Kranjska Gora vas prisrčno pozdravljamo med nami na naši spletni strani. Na njej vas vodimo skozi bogato zgodovino delovanja jeseniških godb, skozi novice, fotografije in video zapise boste lahko spremljali naše aktivnosti, v diskografiji boste našli glasbo, ki s(m)o jo jeseniški godbeniki zapisali na predvajalne medije. Posneli smo namreč 'long play ploščo' (Pozdrav železarjem leta 1984) in dve zgoščenki (Odmev ključavnic leta 2004 in Igraj, igraj prijatelj naš stari…leta 2014). Oktobra 2021 smo posneli novo zgoščenke z naslovom Ljudska z'Godba.

O bogati zgodovini je napisanega veliko v za to namenjeni rubriki, glede na številne mlade obraze v orkestru in na pripadnost bo jeseniška ' pleh muska' zagotovo delovala še dolgo. Letos praznujemo 150 let delovanja jeseniških godb, zato so pred nami številne aktivnosti, ki poleg tradicionalnih nastopov prinašajo še številne druge dogodke povezane z našim praznovanjem.  

Ob številnih nastopih med najpomembnejše zagotovo sodijo prvomajska budnica, novoletni in pomladanski koncert, ki imajo še dodaten čar, a tudi vsak drug nastop sodi med pomembne. Godbeniki smo radi med planinci, enkrat letno se  srečamo s sosedi iz Avstrije (Arnoldstein/ Podklošter) in Italije (Bagnarola) na tradicionalnem srečanju treh dežel, zabavamo turiste v Kranjski Gori, na Jesenicah igramo ob številnih dogodkih in proslavah, radi se odzovemo velikonočni procesiji, sodelujemo s pobrateno godbo iz nemškega Nagolda, pod taktirko Dejana Rihtariča osvajamo gibanje med igranjem in se posvečamo predvodništvu in korakanju…

Jeseniškim godbenikom glasbe ni nikoli dovolj, glasba nas združuje in povezuje, glasba ne pozna starih in mladih, prihod v godbeno sobo pomeni sprostitev, prepustitev glasbenim užitkom, ki jih delimo doma in v  tujini z našimi prijatelji…Hvala vsem, ki spremljate Pihalni orkester Jesenice- Kranjska Gora in ste praktično del nas.

Zoran Račič